Da er sesongen her for å komme seg ut i skogen på bærplukking! Det har jeg!
Hva med blåbærsyltetøy? blåbærsaft? eller varm blåbærpai med is?
Blåbærsmuldrepai
Dette er superenkelt og smaker himmelsk 🙂 Du trenger:
- Paiform ca 24 cm diameter
- 1 pk piano vaniljekrem
- Masse blåbær ( Ikke de store du får i pakker på butikken, De er ikke blå inni! Frossene funker veldig bra!)
Smuldredeig
- ca 100 g mel
- ca 100g sukker
- ca 100g smeltet smør
- ca 100 g hakkede mandler
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Smør pakken med vaniljekrem nederst i paiformen, stø over ønsket mengde med bær. Strø deretter deigen over bærene. Stek i ovnen på 200 C i ca 10 min! Server med is!
Her har jeg istede laget mindere posjoner i skåler og heller brukt frossene skogsbær!
Bon Appetit <3